maanantai 2. syyskuuta 2013

Puolukkarahka herkkuhetkiin

Metsät ovat pullollaan pieniä punaisia aarteita ja sen kunniaksi laitan jakoon viime keväänä puolivahingossa kehittelemäni puolukkarahkan reseptin, jota yksi ja toinenkin herkkusuu on santsannut. Rahkan juju on intiaanisokerissa, joka antaa kinuskisen maun ja värin ilman, että kinuskia tarvitsee keittää. Muukin tumma sokeri toiminee samoin, mutta itse olen viehtynyt intiaanisokeriin paitsi sen maun myös ravintosisällön takia. Myös rahkaa on reseptissä reilusti, jotta herkku olisi sallitumpi myös juhlapäivien välissä. Annos on sen verran reilu, että siitä riittää hyvin kavereillekin. 

Kinuskinen puolukkarahka
2 dl kuohukermaa
1 kg rahkaa
1,5-2 dl intiaanisokeria
n. 3 dl puolukoita
Vaahdota kuohukerma ja lisää sokeri kerman sekaan vaahdotuksen loppuvaiheessa. Vatkaa vielä hetki, että sokeri sulaa kerman joukkoon värjäten sen vaalean ruskeaksi. Lisää seokseen rahka - kannattaa edelleen käyttää sähkövatkainta apuna. Lisää viimeiseksi (jäiset) puolukat lusikalla tai kauhalla sekoittaen, jotta marjat eivät rikkoonnu, vaan säilyvät kirpeinä sattumina makean rahkan seassa.

Makoisaa sadonkorjuuaikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti